Glasisolatie

Zijn je ramen toe aan glasisolatie en heb je oude kozijnen, dan is het wellicht een idee om deze te vervangen. Je kan dan gelijk de nieuwe kozijnen met het isolatieglas laten aanleveren. Groot voordeel is dat je op deze manier een behoorlijk stuk bespaart op de kosten van het glas. Het op maat maken van ramen voor in je bestaande kozijnen is doorgaans een stuk duurder dan het bestellen van kozijnen die al voorzien zijn van isolatieglas.

Wat voor kozijnen zijn isolerend?

In principe hebben alle kozijnen een isolerende werking. We keken voor je welke kozijnen het beste isoleren en dus de ideale combinatie zijn met isolatieglas.

  • Houten kozijnen.
    Kozijnen van hardhout zijn heel geliefd als materiaal voor je huis. Je kan er perfect ramen van isolatieglas in plaatsen. Door het materiaal zijn deze kozijnen perfect geschikt voor HR++ glas. Houten kozijnen zullen echter door de loop der jaren heen wel wat gaan werken. Hierdoor kan het komen dat er toch iets van de isolerende werking verloren gaat. Je zal de kozijnen om die reden goed moeten onderhouden. Eens per 5 a 7 jaar schuren en opnieuw schilderen houdt ze in topconditie. Ze hebben in dat geval een redelijke isolerende werking.
  • Aluminium kozijnen.
    Kozijnen van aluminium zijn heel modern en hebben een strakke uitstraling. Je kan hier prima de stevigere isolatieglas soorten in plaatsen. HR+++ glas kan je prima in aluminium kozijnen plaatsen. De constructie zal ervoor zorgen dat er geen ruimte is om te gaan wijken. Doordat het materiaal wel heel stug is, is aluminium echter niet de ideale oplossing wanneer het gaat om isolerende kozijnen. De kou kan er nog enigszins langs trekken en je zal dus een extra thermische laag moeten laten aanbrengen rondom het raam voor een goed isolerende werking.
  • Kunststof kozijnen.
    Wanneer je kiest voor HR++ glas is dit echt de ultieme oplossing. Kunststof kozijnen zijn zodanig gebouwd dat kou van buiten en warmte van binnen niet kan ontsnappen door je kozijnen heen. Kunststof is bovendien de goedkoopste oplossing wanneer je kozijnen gaat kopen. Wanneer jij niet van het onderhouden van je kozijnen houdt is het een ideaal product. Nu en dan een doekje er over om de algengroei weg te houden is alles wat je nodig hebt om kunststof kozijnen mooi te houden. Het is dus om meerdere redenen de beste keuze.

Maak van alle kozijnen isolatiekozijnen

Heb je kozijnen waar jij isolatieglas in wil laten plaatsen maar twijfel je aan de isolerende waarde; dan kan je altijd een extra thermische laag laten aanbrengen. Op die manier weet je heel zeker dat jouw isolatieglas het beste tot zijn recht komt. Naar wat voor soort materiaal jouw voorkeur ook uitgaat; de isolatiewaarde van je huis verhogen is altijd mogelijk.